Så var mitt 2016

Ja-a, det här året gick ju i Hallonets/Hugos tecken. En växande mage, gravidappen, nedräkning. Babykläder, barnvagn, babyshower. Mammaledighet! En förlossning vars final-dramatik fortfarande lämnar ringar på vattnet, men som framför allt gav oss Hugo. En självklar person från första stund, vår lilla bebis som redan blivit så ”stor”.

Reste till Ajman & Dubai, Stockholm och Göteborg. Avbokade den första resan till Göteborg på grund av vrålförkylning Läste 76 böcker. Var tvungen att tacka nej till ett roligt erbjudande. En förlovning, ett bröllop, men också två dödsfall. Telefonsamtal, sjukhuskorridorer, alla dessa kuvert i postlådan. En ny nära vän, även i år, det gör mig glad och lyckligt lottad. Bebisar! Bebisar på Facebook, och bebisar på filtar bredvid Hugo. En fin helg i Ingå skärgård. WhatsApp-meddelanden och FB-mail. Nattamning och harsotvättar. Namngivningsfest, Husis-annonser, barnvakt. Skåptömning. Melissa Horn och Helsinki Lit. Bodil Malmsten, Jenny Diski och alla de andra som dog. Långvik. Alla kompisar som fyllde 30. Alla biblioteksböcker jag släpade hem. Alla rådgivningsbesök för att väga fjäderbebisen. Sömnlösa nätter, sömniga dagar. Gurka, Dumle och Fazers blå. Blöjor. Bebisen, barnet. Oron, glädjen, kärleken.

Annonser

2 kommentarer

Filed under listor

2 responses to “Så var mitt 2016

  1. Vilket år du har haft! Så fort ett år går men så mycket som kan förändras. <3

    • Jo och jo! Jag visste ju iofs att jag var gravid vid förra årsskiftet, men några kompisar var inte det, men ändå har också de numera egna bebisar i famnen. Crrrazy! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s