Två månader

Men alltså, är du två månader gammal redan? Jag hinner inte med! Fastän jag kan vänta på fredagarna och helgerna för att din pappa ska vara ledig och kunna hänga med oss, är jag alltid lite förvånad när den dagen kommer, redan? Tiden går fort med dig, genom att titta på dina miner och lyssna på ditt joller. För du har börjat ”prata” så mycket nu, olika ljud på olika ljudnivåer, och det är så gulligt och jag svarar såklart, har också läst att det är just så man ska göra för att stöda kommunikationen. Det är skönt, att i det stundvis svåra i att vilja vara en så bra förälder åt dig som möjligt, få bekräftelse i att jag automatiskt har gjort vissa saker rätt.

Du har hittat dina händer, du förstår nog inte vad de är eller att du kan titta på dem, men du använder dem mycket och har dem som mellanmålssnack i munnen vid första bästa tillfälle. Jag läser ditt första månadsbrev och tänker att du redan har vuxit och förändrats. Jag kan sakna ditt gäspningsljud, och o-minen, men samtidigt har det kommit så mycket nytt och fint. Du är ”med” så mycket mera, vaken och följer med. Ansikten, leksaker och ljud. Speciellt den granna skramlande bläckfisken är intressant, och spegelbebisen som bor i ditt blivande rum men ibland visar sig också i badrummet! En mycket spännande bekantskap som du fyrar av leenden mot.
Samma mjuka hamsterkinder har du ännu, en perfekt yta att pussa dig på. Och en otroligt lång hals, med ditt tunga huvud balanserades därpå. Lång och smal är du, med världens minsta lillfingernaglar. När du har ätit klart kniper du ihop läpparna och liksom slappnar av i ansiktet. Fastän du oftast är lugn och glad rynkar du pannan mycket, eller lyfter en knuten näve under hakan som en riktig tänkare. Jag undrar vad du funderar på?

När din pappa kommer hem från jobbet kan det vara skönt för mig att få avlastning och kanske pyssla med något eget. Oftast vill jag ändå tjuvlyssna på vad han säger åt dig, och jag sticker även in huvudet i badrummet för att inte missa någon söt grej du gör. Jag tycker om att det är så. Jag har varit på stan några gånger utan dig, det har gått bra och jag har inte varit orolig under tiden. Men det är en konstig känsla att göra något så vardagligt som att åka buss ensam. Då är det fint att få rapporter om vad du håller på med.

Vi har firat ditt namn, hela släkten och några vänner. Dina småkusiner tycker du är spännande en stund, men att det är lite tråkigt att du inte kan leka ännu. Du skyggar inte för främlingar, låter dig oftast villigt hållas. Du har också träffat nästan jämngamla bebisar, legat bredvid dem på filtar medan vi mammor har ooh:at och fotat er.

Du sover bra, tack för det, har en uppfattning om natt och dag. Du kan sova länge och djupt i din stillastående gårdsvagn, men om jag är ute och promenerar ligger du gärna och tittar med stora ögon. Folk beundrar dina ögon och din intensiva blick. Om nätterna sprattlar du nere i mammalådan, jag hittar dig oftast liggandes diagonalt om morgnarna. Ifall du är trött kurar du ihop dig till en liten boll på skötbordet, då ser du ut att vara ungefär lika lång som en skollinjal. Men du har vuxit ur byxor och pyjamasar, fastän du blir roligare att hänga med nu när du ger gensvar känns det sorgset att packa undan de minsta storlekarna. Aldrig mer ska du bära de blårandiga byxorna eller ekorrpyjamasen.

Du lystrar till min röst och mitt skratt. Och jag till ditt. Ibland kommer jag att vara trött, irriterad eller distraherad, men alltid ska jag lystra när du kallar på mig. Alltid ska jag lyssna.

Annonser

3 kommentarer

Filed under månadsbrev

3 responses to “Två månader

  1. Ååh blir helt blödig av den här texten. Fint – som alltid!

  2. Japp, tiden går väldigt fort, speciellt första året. Fint skrivet, det är alltid kul att gå tillbaka och kolla de olika faserna i bloggen .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s