Favoriterna ur mammalådan

Ja så det här hände ju äntligen i torsdags! Förutom själva babyn så har det varit just moderskapsförpackningen och vagnen jag sett mest fram emot, en trestegsraket om man så önskar.

Processed with VSCO with g3 preset

img_3253

Nu hade jag ju redan spanat ganska intensivt på Kelas hemsidor om vad lådan skulle innehålla, men visst är det många produkter (ca 50 stycken)! Favoriterna var också de väntade: åkpåsen och de grå- och mintrandiga byxorna. Vinterhalaren (som i början även kan användas som en slags åkpåse eftersom man kan få ihop benen till en ”säck”) var också riktigt trevlig, hoppas den funkar hela vintern ut bara, det här med storlekarna beror ju så på när på året man får barn.

Mamma och pappa undrade var alla hel-sparkdräkter är, jag tyckte redan att det fanns för många (två eller tre tror jag), sådana används väl inte riktigt mera? Bara en pyjamas, det tyckte jag var lite konstigt. Variationen i storlekar på de vanliga plaggen (ej ylle- och ytterhalare) finns i princip i bara 50-56 och 62-68, så den spridningen känns lite smal. Å andra sidan ser kläderna, precis som alla har sagt om tidigare lådor de senaste åren, väldigt stora ut. Det var med andra ord mer än okej att själv köpa några 50:or och 56:or från H&M/Lindex/KappAhl, skulle säga att de minsta mammalådekläderna snarare motsvarar klädkedjornas 62:0r… De verkar mycket bredare i byxbenen också, men det beror ju åter på babyn om det visar sig vara en bra eller dålig sak. Ska så småningom ta och tvätta hela lasset med nya kläder, det kan ju hända att storlekarna ser annorlunda ut efter det… Läxa: stirra dig i alla fall inte blind på siffrorna!

Bodyna (ni kan kika mer här om ni är nyfikna) var alla antingen helt enfärgade eller sedan kraftigt mönstrade, hade själv önskat mer ränder/prickar. Ajo en stjärnmönstrad fanns det, den borde ha fått vara med på bild! Men det är är ju bara frågan om personlig smak, och av alla klädesplagg fanns det kanske två-tre stycken som vi båda genast konstaterade att vi knappast någonsin kommer att använda. På det stora hela verkar innehållet riktigt pupsigt, och naturligtvis: en oerhörd lyx detta! Tack finska staten!

Annonser

1 kommentar

Filed under gravid

One response to “Favoriterna ur mammalådan

  1. Pingback: Mammalådetankar i efterhand | Panorama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s