Glitter och glamour

Jag har varit ganska restriktiv på nagellacksfronten det senaste året, har alltid lackade naglar men det finns ju redan en hel del lack att ta till i samlingen efter Det Stora Nagellacksåret 2012. Men i sommar urartade det plötsligt och jag köpte på mig inte mindre än fyra glitter-/konfettilack på raken. Förvisso var tre rabatterade och ett från tax freen, men ändå!

IMG_6209_2

L’oréal Color Riche Discoball 922 är det silvriga, och bara ett lager ger JÄTTEMYCKET glitter. Glitterpartiklarna kommer i två storlekar, men det finns tillräckligt av de stora och det är på gränsen till att de nästan täcker lacket där under. Jag är nöjd, och tror jag kommer att använda det mycket för att pimpa blingfingernageln (my signature look, ni vet). Det blåturkosa Under My Spell 943 tycker jag har lite färre och mindre flagor, och på grund av det blir det nog snyggast mot antingen ljust nagellack eller sedan som extra piff på blåa naglar. L’oréal gör ett guldglitter i samma serie också, det ska erkännas att jag är lite sugen på det… Trevligt med dessa är dessutom bra pris + liten flaska!

Sally Hansens konfettilack Color Frenzy Fruit Spritz 350 står lite utfryst till höger på bilden, och det beror på att flaskan fick vara med på nåder eftersom lacket var SÅ USELT. Jag fick applicera ett tjockt lager (som såklart aldrig ville torka) för att ens få två-tre konfettiflagor att fastna på nageln. Det står på flaskan att man ska applicera två lager, men jag tyckte knappt att det hjälpte, snarare flyttades de få flagor jag fått att stanna på nageln och det blev mer misslyckat. Det här lacket vill jag minnas att orabatterat kostar kring 12 euro, inte ens helt gratis alltså. Jag har nu gett lacket två chanser, men faktum är att flaskan efter att ha fått posera på bilden ovan sedermera mötte sitt öde i roskisen. Helt onödigt att spara på eller ens ge visare ett så värdelöst lack!

Essie A Cut Above 275 hade jag petat på i butiken både en och två gånger, men när jag slutligen såg hur snyggt det var ovanpå ett Stockholmskompis mörka nagellack var vägen till tax freen på Arlanda inte lång. Det må se crazyrosa ut i sin stora flaska, men faktum är att det lite beroende på ljus och lacket under ser glatt men ändå ganska behärskat ut. Ett lager täcker snyggt utan att lacket under blir helt dolt, och partiklarna i två olika storlekar fördelas någorlunda jämnt. Skitsnyggt på både mörka och röda naglar, säkert också på ljusa. En ny storfavorit, jag hoppas det inte är ett säsongslack för det här vill jag alltid ha hemma!


Alla glitternagellack är ju sedan fruktansvärt svåra att ta bort, men det vet ni ju sen gammalt. Å andra sidan är de en bra look för t.ex. bokmässor och dylikt eftersom glittret fungerar lite som ett lim och naglarna hålls snygga länge.

Annonser

5 kommentarer

Filed under shopping, smink & sånt

5 responses to “Glitter och glamour

  1. Sephora lär ha ett speciellt borttaningsmedel för glitter. Näär kommer sephora till oss?

    • Vad säger du kvinna? Nobelpris till den som uppfann det (näst efter nässpraysuppfinnaren kanske)!

      • Det lär ska va någo snabbverkande medel, i sån där sticka i fingret burk som har en extra sträv yta att gnugga lacket mot. Vissa säger att man kan diy med karhunkieli svamp och typ kicks burk men har inte ännu testat nåndera.

  2. Åh! Jag har också fingrat på det där Essielacket. Efter det här börjar det kännas som att jag MÅSTE ha det. Kanske man kan få se en bild? Sådär i konsumentupplysande syfte? ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s