Semestervecka 2-3

IMG_6133_2

IMG_6196_2

IMG_6128_2

IMG_6181_2

Det regnar och regnar. Två soliga dagar av nitton, då springer vi ner längs den smala stigen till bastun med böcker, solglasögon och vattenflaskan i en liten kylväska. Går upp bara för att göra mellanmål eller hämta handdukarna. Några gånger pratar vi om den magiska sommaren 2014, hur man hann med så mycket och ändå var utvilad långt in i själen, men senare ska vi komma att blicka tillbaka till de första lediga dagarna och tänka att visst var det ett tag sedan ändå.

Vissa dagar är vi eremiter och går omkring i mammas gamla ylletröja och gummistövlar. Andra dagar hälsar vi på vänner i Ekenäs, Åbo, Borgå, Helsingfors. Dåtid och nutid läggs som lager på varandra så att det finns ett djup att falla in i. Jag äter pizza med de två människor som känner mig allra bäst, och de kan alla mina referenser, jag behöver inte ens prata i fullständiga meningar utan de associerar i utstakade banor när jag säger ekorre eller Björneborg.

Om kvällarna tittar vi på flera avsnitt The Fosters på raken och jag lyssnar på podcasts när jag diskar, färglägger och åker bil. Jag läser inga fempoängare men lägger i stadig takt lästa böcker ner i min turkosa väska. Vi köper en ny bil, och avverkar över tusen kilometer med den under den första veckan eftersom vi glömmer kostympåsen på lande när vi ska på bröllop och J får köra tillbaka efter den. Vi dansar oss svettiga till finsk hiphop och A glädjeskriker obsceniteter och tappar nattlig kebab på sin tyllkjol. Min iPhone startar aldrig igen där jag står vid åstranden klockan tre på natten, och nästa dag håller jag en gyllene skatt i handen när vi kör hem. Vi hittar en massa gyllene skatter på egen tomt också, plockar och fryser in och stoppar ner i en plastpåse som vi räcker över åt lunchgästern.

Det bokas roliga saker på datorn men pratas ledsamma saker i telefon. Vassa kontraster som försöker peta hål på semesterslottet, men vi tätar det med silvertejp i hörnen och det håller ganska bra.
I augusti blir det begravning.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s