Warszawa II

IMG_5375_2

IMG_5429_2

IMG_5382_2

IMG_5454_3

IMG_5446_2

IMG_5451_2

Jag vet ärligt talat inte om jag kan rekommendera staden som turistmål, i alla fall inte i mars när det gråa vädret ytterligare understryker de smutsgråa husfasaderna i sovjetisk stil. Det finns liksom inte så mycket att se eller göra där? Och folk var riktigt ovänliga: trängde sig in i spårvagnar, vägrade dela restaurangnotor, svarade bryskt att de inte kunde engelska och vände sedan ryggen till, vände även ryggen till när jag försökte be om hjälp i en klädbutik… På plussidan finns dock: kort flygresa, bra hotell, billig och vrålgod mat (ej polsk förvisso) och faktiskt rätt bra shopping. Och weekend-getaways är ju aldrig fel!

Annonser

3 kommentarer

Filed under resor

3 responses to “Warszawa II

  1. Lotta

    Jag har av en kompis hört att Warszawa kan jämföras med Porto i Portugal och det andra matchande paret blir då Lissabon och Krakow. De sistnämnda är de klassiskt vackra städerna som lockar turister, medan Warszawa och Porto står för det okända, det vackra&intressanta som man måste gräva efter lite. Under ytan finns en fascinerande stad, där det är bra att bo i. Tycker mig minnas att samma kompis placerade Helsingfors i samma kategori som W&P.

    • Intressant! Tror helt säkert att många städer bjuder på en hel del pärlor bara man kommer åt att skrapa under ytan – tyvärr lyckades vi kanske inte riktigt med det den här gången i alla fall. Fast våra matställen var riktiga fynd!

    • Och kiva att du läser/kommenterar förresten :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s