Abi abi abi :: 17.2.2005

Hej du lilla flicka med mobiltelefon i snäckmodell med polyfona ringsignaler,

vad söt du är. Och glad, för fastän du har älskat dina år i den här skolan är det här en häftig dag DSC04181som ni har räknat ner till, du och dina vänner och klasskamrater. Ritat och skrivit på varandras pappershalare. Haffat med dig en flaska calvados som smakar äckligt men som finns i liten och behändig flygplansmodell (och dina föräldrar vet nog om att du har den med dig, för sådan är du och sådana är de).
Du har fått ditt hjärta krossat bara en dryg vecka tidigare, och han kommer att såra dig rejält ytterligare en gång, men du kommer att komma över honom. Först under den varma sommaren när du borde läsa på inträdesprov, och sedan slutligen i höst när någon med skägg (!) tilltalar dig och du bara någon månad senare förstår att det är så här det ska vara. Men de där kvällssmörgåsarna han med skägget äter, dem hade du kunnat låta bli!
Du kommer snart att fundera på ifall Åbo kanske skulle vara något för dig, och det är det! Du kommer inte att komma in på Juri, men du kommer att läsa juridikkurser i Åbo i stället. Du kommer också att starta en bokblogg, och vet du, den finns kvar ännu. Det finns människor som läser den, som känner dig under ditt alias, som ger dig pris!

Människorna som finns omkring dig nu, som fastnar på samma suddiga foton som du, dem åt du brunch med i förrgår. Fint va? Ni går fortfarande på julmiddag, och är nästan lika skräniga och vingliga på kräftskivorna du ännu inte varit på. Inte alla tyvärr, några försvinner ut i periferin och det finns en du länge undrar vart och varför hon flyttade. Och det finns en annan som försvinner helt och hållet, ni är inte nära men det är konstigt att se henne på bilder senare, att inse att hon inte längre åldras som ni andra.
Du kommer att träffa så många människor inom de kommande åren, som vandrar in och kanske ut ur ditt liv. Du kommer att skratta och du kommer att gråta, men du kommer att vara nöjd med de flesta av dina val. Du kommer att byta telefon, du kommer att få tjockare ögonbryn och lår, du kommer att lacka dina naglar i regnbågens alla färger. Du kommer inte att ta en navelpiercing. Om några månader kommer du att få din första minneslucka av alkohol, något du fortfarande tror att är ett överdrivet rykte. Du kommer att gifta dig, du kommer att äta kalakukko. Du kommer att byta efternamn till ett som börjar på A. Du kommer att drömma mardrömmar om korridorerna bakom dig på bilden när du är stressad. Du kommer att få en fin studentpresent av din pappa, och senare resa till Göteborg om och om igen. Du kommer att läsa 1 425 böcker de kommande tio åren. Du kommer att hoppa med kryckor en gång till. Du kommer att ha magsjuka i Mexiko. Du har fortfarande inte körkort.

Annonser

6 kommentarer

Filed under livet

6 responses to “Abi abi abi :: 17.2.2005

  1. Vad fint! Du verkar ha härligt skrivflow, mera mera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s