Sommaren 2014, en kärlekshistoria

Att flytta ut med pick och pack till stugan, och ha tid med böcker, badminton, podcasts, tv-serier, simning, solande, god mat. Med honom. Men också tid att göra små eller lite större utflykter till Hangö, Lojo, en namngivningsfest, en husvagn, Raseborgs sommarteater, en kompis lande jag hängde på redan för fjorton år sedan då de hyrde det för första gången.

Det är fint att få besök till den egna stugan, att peka på utsikten och säga att det är för många tallar i vägen men känner ni hur gott sjön doftar? Att hoppa ner i en havsvik från en brygga, skrattandes redan på bryggan och hela vägen ner i det grumliga vattnet. Att se viktiga människor peka ut saker och ställen som är viktiga för just dem. Att få en lång varm kram av en kompis mamma som kommit ihåg att jag är allergisk och lämnat paprikan utanför salladen.

Detaljerna. Den där allergierna som koms ihåg, och att en farmor fortfarande frågar efter mig. Biljardbord. Bastukammare. Att han frågar, för att han ser och förstår. En spräcklig jacka hängandes på en krok. En liten flicka som har sin pappas ögon och som sover som en varm klump i min famn när det är trettio grader varmt i skuggan. Västnyländska rullande R. Att vila hakan på en uppblåsbar krokodil. Grundämnen som slutar på -um.

Annonser

4 kommentarer

Filed under livet

4 responses to “Sommaren 2014, en kärlekshistoria

  1. Efter en veckas semester får jag känslan av att sommarsemestern 2014 kommer bli den bästa någonsin.

  2. Så här ska alla somrar vara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s