56. Enjoy Candles

Varning för långt inlägg som dock faktiskt var efterfrågat av hela tre människor! Så varsågod, ni tre, ni andra kan bara skumma och titta på bilderna om ni vill. Himla lite med ögonen, men ändå tycka att jag är lite charmig när jag snöar in mig på något, visst? Okej, då kör vi!

Var det kanske någon gång i vintras som de började dyka upp i bloggosfären, framför allt på Elsas Entourage-bloggarna? Enjoy Candles alltså, de batteridrivna ljusen som jag, ska erkännas, primärt var mycket skeptiskt inställd till. Batteriljus alltså, varför skulle man vilja ha det, när det finns riktiga?!
Men vet ni, de har faktiskt rätt, låtsasljusförespråkarna Emma och Banditen och Anna Storm och de andra! För jag blev ju nyfiken såklart, när de dök upp i så många blogginlägg och alla verkade så nöjda. Ljusnörden kunde inte hålla sig längre, utan var också tvungen att prova…20140425-182957.jpg
Jag lade upp bilden ovan på Instagram igår kväll, och möttes av både glada och ytterst skeptiska kommentarer. Och det förstår jag – som sagt har jag ju också varit det, skeptisk. Fast inte nu längre, för nu är jag nog omvänd och förstår vad de tidigare frälsta pratat om. För Enjoy ser verkligen på pricken ut som riktiga ljus med sin mjuka ojämna övre kant, och eftersom de är gjorda av vax doftar de även svagt av just ljus. ”Lågan” består av tre ledlampor som blinkar i ojämn takt och på så vis ger det där flackande skenet, och om man nu inte står precis rakt ovanför och stirrar in i ljuset (som man ju inte direkt gör annars heller..!) så märker man ingen skillnad.

IMG_3996

Vitt blockljus: Enjoy Candles Classic Ivory Smooth (diam 8 cm, höjd 15 cm). Bricka och rosa ljuslykta: Tine K. Ljusstake: Pentik. Rosa vas: H&M Home. Eiffeltorn: Paris

Ovan syns den mjukt rundade kanten, och också det faktum att ljuset inte ser plastigt eller ”fake” ut när det är ljust – tro mig, jag synade noggrant de där feelgood-bloggarna för att utreda just detta. Nörtti mikä nörtti. Ledlamporna har tio års garanti och en brinntid på 100 000 timmar – även om man räknar in två AA-batterier per 450 timmar så blir det förmånligt i längden för sådana ljusfanatiker som yours truly.

IMG_3999_2

Det bör kanske nämnas att jag absolut inte kommer att övergå till att använda bara Enjoy Candles, likt e-böckerna på min Kindle är de bara ett komplement till favoritprodukterna fysiska böcker och stearinljus. Men jag tänker att de (för tillfället ett, men inte omöjligt att de förökar sig i något skede) är bra att använda i hallen i nedre våningen där de kan stå utan uppsikt, liksom bredvid sängen och gardinen utan risk för att hela Radhuset brinner ner. Och sedan när det blir mörkare om kvällarna igen, då kan jag använda timerfunktionen så att ljuset tänds kanske precis innan jag kommer hem, och sedan brinner i 4/6/8 timmar tills de slocknar av sig själv. Ni som har småbarn, husdjur eller känner er allmänt glömska har ju dessutom ännu större orsak att överväga dessa icke-brandfarliga ljus kan jag tänka.

Trots att man kanske kan tro det, är detta inlägg tyvärr inte sponsrat. Jag köpte ljuset från Inreda.com med den dyra Finlandsfrakten, enligt Instagram borde det även finnas en finsk återförsäljare men någon sådan har mina googlingar inte hittat. Hanna, om du alltså slår till vill jag kanske vara med i paketet :).

Annonser

1 kommentar

Filed under hem och inredning, shopping

One response to “56. Enjoy Candles

  1. Pingback: 60. Tipz | Panorama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s