44. Prärieklocka

Nina trodde hon hade förvandlats till mig när hon plötsligt hittade sig själv, shoppandes en bukett tulpaner. Fast här i Radhuset är det för tillfället prärieklockor som prunkar, det är första gången jag testar dem men Pirkka-buketten* var sannerligen maffig, det blev rentav några stjälkar över till en liten vas i sovrummet, lyxigt värre. Däremot är jag inte helt övertygad över hållbarheten tyvärr, tycker det känns som om de började sloka/torka relativt snabbt.

20140408-190535.jpg

 

Våra övernattningsgäster var tyvärr tvungna att avboka av hälsoskäl, så vi fick helt oväntat en helt obokad helg. Det var helt sjukt skönt, vet inte när vi senast skulle ha haft det? Igår grävde vi upp vår lilla rabatt, vem hade kunnat ana att några puttenuttiga rosenbuskar och några klematisväxter (?) har rötter tjocka som vedträn en halvmeter ner i marken? Puh! Staketet mot parkeringen ska ännu fixas (på talkot?) och sedan är tanken såklart att vi ska plantera något nytt i rabatten gropen efter det. Jag drömmer om pioner, men oklart om de skulle klara sig där? Vet liksom noll om växter förutom Pirkka-nejlikors* hållbarhet, hehe.

I övrigt blev det långa sköna nätter (11,5 h mellan fredag och lördag, trött much?), promenad, bastu, god mat, lite Intersport- och mathandel etc. Sådana där alldeles vanliga sysslor som fyller åtminstone min själ med ro när man får utföra dem i lugn och ro och framför allt tillsammans. Det där helgjobbandet alltså, som jag ogillar det.

*) Ej sponsrad av Pirkkas växtavdelning även om man lätt kan tro det.

Annonser

1 kommentar

Filed under Radhuset, shopping

One response to “44. Prärieklocka

  1. Pingback: 59. Tjuvstart | Panorama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s