Hus&Hem-lista!

På sista sidan i tidningen ställer Hus & Hem alltid dessa frågor åt random kändisar. Tänkte att vi random bloggare också skulle kunna svara på dem, vi älskar ju listor eller hur?

1. Din första möbel?
Juvi-byrån till mitt sovrum hemma, som jag målade själv och som sedan följt med mig till mina egna hem (förutom ettan). Och den vita bäddsoffan till ettan, den har vi fortfarande och den är super.
2. Det här retar jag mig mest på i mitt hem:
Att det alltid samlas pappershögar på alla ytor. Och att vi fortfarande har saker vi borde ta tag i (ordna, sälja, stuva undan etc.).
3. Ska gästerna ta av sig ytterskorna när de kommer på middag?
Vad är det här för fråga, det är väl självklart? Tycker det är så asigt när amerikaner i tv-serier och filmer ligger på sängen med skorna på!
4. Gardiner eller inga gardiner, och i så fall varför?
I sovrummet absolut, för att mjuka upp och för att hålla ljuset och mörököllin borta om natten. Annars beror det lite på rummet och utsikten, vi har inga i vardagsrummet och jag tycker inte vi behöver det heller.
5. Vem byter lampa hemma hos dig?
Det här är ingen officiell uppdelning, men oftast är det jag som byter glödlamporna och J halogenerna. Oklart varför.
6. Vem borrar upp hyllorna?
Pappa…
7. Vad lämnar du kvar om det börjar brinna?
Det mesta såklart, grabbar tag i Jonathan + iPhonen att ringa till brandkåren med. Men just Arnold Schwarzenegger-tavlan (!!) som J fått av sina kompisar skulle jag inte sörja.
8. Vad kommer aldrig över tröskeln?
Lampor med upplysta motiv, typ sådana som det finns på vissa kebabrestauranger ni vet? Helst inte inramade korsstygn heller.
9. Hur snabbstädar du innan gästerna kommer?
Slänger undan alla de där pappershögarna i något skåp, putsar med vått hushållspapper på de tre ställen där det snabbast samlas damm. Om jag hinner putsar jag lavoaren på wc också.
10. Hur många kuddar har du på sängen?
I sängen: varsin. På sängen: 2-3.
11. Hur mycket skulle du betala för en lampa?
Just lampor är jag rätt ointresserad av. Form och funktion ska vara bra såklart, men har, förutom med Block-lampan, aldrig någonsin drömt om en speciell lampa. Skulle med andra ord inte betala särskilt mycket, men det är klart att stora lampor med t.ex. dimmerfunktion får kosta mera än någon fjuttig liten bordslampa.
12. Hur såg ditt första boende ut?
Första egna boendet var min etta på Tavastgatan, med fula tapeter och ett skilt minikök. En skranglig loftsäng och tre stolar som Nina, Kristin och jag bytte plats på i reklampauserna av Desperate Housewives som började sändas den hösten.
13. Vad har du på nattduksbordet?IMG_5913
Vitalis, bok och iPhonen som fungerar som väckarklocka. Näsdukar, kanske handkräm i boxen.
14. Varför bor du där du bor?
För att mitt hjärta klappar för tråk-Esbo, och för att just den här stadsdelen har bra bussförbindelser och havet bakom knuten.
15. Vad inspireras du av i inredning?
Tidningar, bloggar, Instagram, Pinterest, kompisars hem.
16. Odlar du?
Om det räknas att jag vattnar basilikakrukan om somrarna, så ja. Annars: nej.
17. Vilket är ditt favoritrum, varför?
Vårt stora vardagsrum-kök. För att det är där vi hänger mest, man kan göra skilda saker och ändå vara tillsammans. Där har jag mest ljus och annat pupsigt att titta på.

Annonser

4 kommentarer

Filed under hem och inredning, listor

4 responses to “Hus&Hem-lista!

  1. Kiva lista! Intressant detdär med att du inte har något intresse för lampor! Det hade jag inte trott om dig;) Du får mina sympatier för Arnold Schwarzenegger-tavlan…

    • Fyll gärna i själv också :) Jag är själv lite förvånad över avsaknaden av lampintresse, men alla har vi väl våra svaga punkter ;) Den där tavlan är faktiskt förvånansvärt snygg för att vara… well, en Arska-tavla, men dess existens är nog ändå tvivelaktig O_o

  2. Åh jag älskar listor! Denna skall jag blogga i veckan nåt tag :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s