Knaus-doku.

Rekommenderar SVT:s dokumentär om Knausgård, gjord förra året, d.v.s. ett år efter att Min kamp 6 utkom i Norge. Tillgänglig på Arenan ännu i en vecka! Se den p.g.a.

a) Well, Knausgård himself.
b) Otroliga norska landskap.
c) Siri Hustvedt dyker upp på ett hörn!

Annonser

10 kommentarer

Filed under film och tv

10 responses to “Knaus-doku.

 1. Jolin

  Tack för tipset! Nu vet jag vad jag ska titta på i morgon, när jag undviker jobbandet.

  • Bra! Sista chansen, så du MÅSTE faktiskt titta

   • Jolin

    Ännu en gång, tack för tipset! Det var en välgjord dokumentär. Jag brukar oftast undvika personporträtt i dokumentärform, eftersom jag har en bild av att de är håsiga och sensationslystna. Men det här var ju inte alls det!

    Frågan som uppstår är bara: hur ska jag kunna jobba med mitt skitmanus efter det där?

    • Jag tror att man inte ska börja jämföra sig med Knausgård, det kan nog inverka hämmande på vem som helst. Dessutom: det är garanterat inte skit!

     • Jolin

      Nä, det har du rätt i och det var nog inte så jag menade egentligen… jag tänkte snarare på det att den där långsamheten och eftertänksamheten i det dokumentära sättet var väldigt berörande. Hur man ger rum för eftertanke.
      Och att sen sitta ner och peta i detaljer och pynja med småplotter, där man (jag) nu t.ex. fokuserar på att stryka alla ”ju” och ”så” i texten. Det känns som ett skitjobb i ett skitmanus. Men det blir nog bra. (och helt tydligt är inte det skrivna ordet riktigt mitt forum, eftersom jag förhastar och inte är tillräckligt tydlig. :D)

 2. Mjo, fast å andra sidan verkar han ju ändå ha skrivit det i något slags rus. Naturligtvis blir det automatiskt en viss eftertanke då han skriver det i efterhand, jämfört med t.ex. Noréns dagboksanteckningar, men sådär väldigt långsamt har han nog inte tagit sig fram. Fast det står faktiskt ingenting i romanen om rensande av ”ju” och ”så” ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s