Mat mat mat.

Igår var M här, och vi lagade Hannas getostfyllda auberginerullar i ugn. Gott! Vi geggade förvisso ner hälften av alla kastruller och tallrikar vi äger, men egentligen var det inte alls svårt (se bara till att skära auberginen i tillräckligt tunna skivor!). Gillar sådan här mat som när man ”presenterar” den verkar lite mer fantasifull och avancerad än den egentligen är – bra bjudmat med andra ord!

Nästa vecka ska vi hosta två middagar (dessutom något olämpligt placerade dagarna efter varandra), så nu leker jag housewife och scannar kokböckerna i jakt på just lätta men verkar avancerade-recept. Om ni har tips får ni gärna hojta till i kommentarsfältet!

Annonser

2 kommentarer

Filed under mat

2 responses to “Mat mat mat.

  1. vad förslags mat ska ni laga vege eller kött? För vegemat har jag nyligen fastnat helt för spenat-feta pasta. Låter inte så fancyt men ser ganska super ut, dvs bladspenat i stekpannan, lite vitlök (gärna ordentligt med spenat) sen färskpasta (rekommenderar pastatehdas från helsingfors, så färskt och galet gott), smula ner fetaost i stekpannan, häll på lite god olivolja och rostadepinjenötter om du kan äta det (?) annars kan ju solrosfrön fungera fingemang det också och vänd ner färskpastan i smeten. Klart och går på ett huj. Vet inte om det är till räkligt fancy men gott är det i alla fall om man gillar fetaost.

    Ska det vara kött så rekommenderar jag att köpa några torra äppelsider och kycklingfiler, hetta upp sidern med honung och örter, låt svalna och lägg hönan i sidern över natten, då får du den saftigaste kycklingen någonsin.Bara att steka eller slänga i ugnen nästa dag. Servera med en enkel risotto eller speltrisotto (vilket smakar mer men är massa enklare att laga än en vanlig risotto speltpärlor finns t.ex. på delikatessen) ruccola på. Om du kunde äta pinjenötter kan man ju också lägga en pestobädd på kycklingen.Samma marinad går med fördel att laga med griskött också.

  2. Båda middagarna kan innehålla kött (ena är med broder A ;)), tack för tipsen! Feta är ju aldrig fel, och jag kan som tur äta pinjenötter! Blev mkt nyfiken på cidermarinaden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s